Ochranná deratizace v potravinářském průmyslu, prodejnách, stravovacích zařízeních, výrobnách apod. :
doporučujeme provádět v pravidelných intervalech čtyřikrát ročně v plastových deratizačních boxech, umístěných na provozovně dle plánu rozmístění nástrah.
Celoplošná ochranná deratizace :
provádí se na větším území (obce, velké areály), vždy na jaře a na podzim. Práce se po odborné prohlídce zaměřují zejména na místa, kde byl zjištěn výskyt synantropních hlodavců. Doporučujeme provádět ošetření kanalizačních vpustí vhodnou nástrahou, touto činností se podstatně sníží výskyt hlodavců v dané lokalitě.
Ochranná deratizace v ostatních provozech, objektech :
se provádí minimálně dvakrát ročně, nástraha je umístěna v plastových boxech nebo papírových jednorázových staničkách.
Ohnisková deratizace :
v místě výskytu hlodavců přenášejících nebezpečnou nákazu.
Pracovní postup, informace :
- prohlídka objektu: provede pracovník, který bude deratizaci provádět, za doprovodu odpovědného zástupce objednatele;
- označení objektu výstražnými etiketami upozorňující na tuto činnost;
- položení nástrahy s ohledem na zaměření provozu, výskyt a druh hlodavců;
- kontrola, popř. doplnění nástrah;
- ukončení zásahu, vypracování pracovního protokolu, upozornění na stav objektů případných závad apod.
Se všemi jednotlivými body pracovního postupu je objednatel na místě při prohlídce podrobně seznámen.